فواید رب انار چیست؟
همه ما می دانیم که انار خواص زیادی دارد و البته انار نیز خواص مشابهی دارد. حدود 100 سال است که مردم فواید انار و خواص درمانی آن را می شناسند. وقتی صحبت از رب انار به میان میآید، فوراً به خواص انار اشاره میشود، زیرا سرشار از ترکیباتی به نام «پلیفنولها» است که باعث کاهش کلسترول بد خون (LDL) و چربیهای رگها میشود. در حالی که پلی فنول ها ترکیباتی هستند که در بیشتر سبزیجات و میوه ها یافت می شوند، باید توجه داشت که در انار بیشتر دیده می شوند. لازم به ذکر است که انار حاوی مواد مغذی متعددی است که به اختصار در جدول زیر آورده شده است.
هر 100 گرم از این میوه
240 میلی گرم پتاسیم
فیبر گاراما 3
ویتامین C 13 میلی گرم
80 درصد آب
این مقدار انار حاوی 50 کیلو کالری انرژی است. ضمناً انار دارای مقداری آهن است، اما از آن به عنوان منبع آهن استفاده نمی شود. انار آنقدر قند دارد که مصرف آن برای دیابتی ها منع مصرف ندارد. در ادامه با ما همراه باشید تا خواص انار و رب انار مرغوب را توضیح دهیم.
تفاوت بین انار و رب انار چیست؟
رب انار در هنگام تهیه تنها مقدار کمی ویتامین C خود را کاهش می دهد بنابراین می توان گفت رب انار دارای ارزش غذایی نیز می باشد، البته به شرطی که از انار بی کیفیت استفاده نشود و با رعایت اصول بهداشتی نیز تهیه شود.
آب انار مرغوب چه رنگی باید باشد؟
رنگ رب انار بسته به نحوه پخت آن تغییر می کند. وقتی آب انار با حرارت کم یا کم به رب تبدیل می شود، محصول قرمز می شود و با زمان حرارت بیشتر، رنگ آن به قهوه ای تغییر می کند.
باید بدونیم؟!
افرادی هستند که به خوردن انار یا تفاله آن با طعم های مختلف حساسیت دارند. مثلاً افراد کمی بعد از نوشیدن انار ترش یا آب آن دچار مشکل معده می شوند، زیرا نوع معده برای افراد متفاوت است. اسید معده وظیفه هضم غذا را بر عهده دارد اما خوردن میوه های ترش مانند انار اگر خود انسان این دلیل را بفهمد از هضم جلوگیری می کند اگر نوشیدن لیمو یا ملا یا روغن انار شیرین به ذائقه و معده افراد بستگی دارد. صبر. در این مطلب خواص انار و روغن انار را از دیدگاه طب سنتی بیان کرده ایم.
آیا می دانید طب سنتی در مورد انار چه می گوید؟
محققان طب سنتی انار را میوه ای بهشتی می دانند و به همین دلیل در پاییز میوه می دهد. پاییز فصلی است که درختان می ریزند و هوا تاریک می شود، از این رو دانه های انار در پیشگیری از بیماری هایی مانند افسردگی و اضطراب درونی بسیار موثر و مفید بوده و نشاط و نشاط را نیز به همراه دارد. در زبان عربی «ریم» نامیده می شود و نام آن 3 بار در قرآن کریم آمده است. انار از ایران سرچشمه گرفته و در اواخر قرن نوزدهم به آمریکا معرفی شد، ایران بزرگترین تولید کننده انار در جهان است.
خواص دارویی انار و رب انار
قسمت های مختلف این میوه از خود میوه گرفته تا گل، پوست درخت، پوست میوه و ریشه آن خاصیت درمانی دارد و البته خمیر آن که نوعی عصاره میوه است کاربردهای درمانی مختلفی دارد. . انارها از نظر طعم به 3 گروه تقسیم می شوند. نوع شیرینی که طبیعتی سرد، معتدل و مرطوب دارد. نوع دوم انار مطبوع یا ترش و شیرین است که در هوای سرد معتدل است و نوع سوم انار ترش است که سرد و خشک است. تمام قسمت های انار خاصیت قابض دارد. این خاصیت انار بیشتر ترش است. پزشکان و متخصصان تغذیه خواص بسیاری را برای انار و تفاله آن ثبت کرده اند که به شرح زیر است:
انار معتدل، ملین، مقوی، رفع تشنگی و مدر است.
انار شیرین بعد از غذا خورده می شود، غذا به راحتی جذب می شود و رنگ آن زیباست.
انار شیرین یا رب انار شیرین برای مبتلایان به یرقان مفید است.
انار شیرین سرفه را تسکین می دهد و صدا را صاف می کند.
رب انار شما را چاق می کند.
رب انار باعث یبوست می شود.
اگر خانم باردار در دوران بارداری رب انار بخورد، سوزش سر دل برطرف می شود.
انار شیرین مقوی کبد و معده است.
انار از اثرات مضر سیگار محافظت می کند.
مصرف انار تلخ برای مبتلایان به زخم معده منع مصرف دارد. به طور کلی مصرف زیاد انار تلخ باعث ناراحتی معده می شود.
برگ انار با طعم تلخ حاوی مقدار زیادی تانن است که خاصیت قابض در معده و اسفنکتر تحتانی مری دارد.
مصرف مقدار زیادی انار ترش در صبح با معده خالی می تواند به دستگاه گوارش آسیب برساند و همچنین تأثیر مخربی بر اعصاب و بینایی دارد. به افرادی که گاز معده و روده زیادی دارند توصیه می شود به جای انار از رب انار استفاده کنند.
[ بازدید : 30 ] [ امتیاز : 3 ] [ امتیاز شما : ]